Historiaa:

Rauman elokuvateatteri, samassa osoitteessa jo vuodesta 1916.

Iso-Hannu on Rauman ainoa elokuvateatteri. Teatteri sijaitsee samalla paikalla, kuin edeltäjänsä, 1916 valmistunut elokuvateatteri Titania.
J. A. Niemen suunnittelema Titania tuhoutui talvisodan pommituksessa. Raumaa pommitettiin tuolloin useana päivänä, mutta pahin isku tapahtui 2.2.1940 ja se tunnetaan pahan perjantain nimellä.

Iso-Hannu vuodesta 1940

Iso-Hannu rakennettiin Titanian paikalle, 4. syyskuuta vuonna 1940. Jaakko Tähtisen tekemien piirustusten mukaan. Rapattu kivinen rakennus sijaitsee ns. Hannun tontilla, siitä nimi Iso-Hannu.

Jo funkkisjulkisivu naksauttaa päälle nostalgian ja sisällä aulassa pylväät sekä niiden sirot art deco -tyyliset valaisimet jatkavat tunnelmaa. Myös teatterin pääsalia ovat valaisseet jo 1940-luvulta lähtien isot koukeroiset lamput. Elokuvateatterin aulan seiniä koristavat kuuluisien julkkisten, mm. Michael Jacksonin, Charlie Chaplinin, Madonnan, Metallican ja Al Pacinon signeeraamat esineet ja julisteet. Tule ihailemaan! Teatteri ei kuitenkaan ole museo, vaan historiamausteista huolimatta elokuvia pyöritetään nykyaikaisella tekniikalla.

Nähdään elokuvissa!